כיצד נמנע דלקת בגיס אכילס באמצעות שימוש נבון במדרסים?
גיד אכילס הוא הגיד האיתן ביותר בגוף האדם, אבל מסתבר שלא לעולם חוסן. בעת אימון או מאמץ ספורטיבי גם גיד אכילס, המסוגל לשאת עומס הכפול פי 12 ממשקל גופו של האדם, עלול להיפגע.
אין ספורטאי או חובב ספורט שלא סבל לפחות פעם אחת בחייו המקצועיים מדלקת בגיד אכילס, המחבר בין גיד שריר התאומים לגיד שריר הסוליה (שרירי הרגל האחוריים).
פעילות גופנית מוגברת מביאה לעומס יתר המופעל על הגיד, ומשם הדרך קצרה מאוד להתפתחות אחת הדלקות השכיחות ביותר. פתולוגיות נוספות, כגון קרע חלקי או מלא של הגיד או מתיחה אינטנסיבית שלו, עלולות להתפתח עקב העומס על עצם העקב.
מהן הסיבות להתפתחות דלקות בגיד אכילס?
חלק מהסיבות לכך נעוצות במקרים של נחיתה לא רכה בסיומה של קפיצה או נפילה מגובה, או אף תאונה ופציעה. עם זאת, הנזק הינו מצטבר ועשוי להטעות ולהופיע בהמשך ולא באופן מיידי עם קבלת המכה.
פגיעה בגיד עקב עומס יתר עלולה לגרום לדלקת חמורה במפרקים, או אף להגברת מחלות גנטיות או אוטואימוניות (כאשר מערכת החיסון תוקפת את עצמה).
על כן, מומלץ ביותר להקדים תרופה למכה – ולגשת להתאים מדרסים לכפות הרגליים בטרם התחלנו באימון הראשון. מדרסים בהתאמה אישית עשויים להביא להפחתה ניכרת בסיכוי לפיתוח הדלקת ולמנוע כאבים מיותרים.
כיצד נביא להחלמתה של הדלקת בגיד אכילס?
ראשית, מומלץ להתאמן תוך כדי מודעות למצב העדין של גיד אכילס. יש להקפיד על חימום בתחילת האימון והימנעות מביצוע פעולות פתאומיות.
יחד עם זאת, שימוש קבוע במדרסים יביא לשיפור מהותי ביכולת בלימת הזעזועים ובחלוקה יעילה יותר של משקל הגוף על הגיד. חשוב לזכור כי תקופת ההחלמה משתנה ממטופל למטופל, בהתאם לגורם הדלקת, מידה החומרה והתסמינים שמציג החולה. שימוש במדרסים יומיומי, אשר יוצרו באופן ייחודי לכפות רגליו של המטופל, משפר את סיכויי ההחלמה בשל היתרונות הרבים שהוזכרו.