מגן ברך

שתפו

איך להגן על הברכיים

מפרק הברך הוא מפרק פגיע ביותר, אולי המפרק הפגיע ביותר בגוף. הוא חשוף לפגיעות ופציעות טראומטיות, בעיקר בקרב ספורטאים ומתאמני ובגיל מבוגר זהו המפרק שיש בו הכי הרבה כאבים המביאים לפגיעה בתפקוד היומיומי. פגיעה בברך מתרחשת בין היתר כתוצאה מתהליכים ניוונים, בעיקר שחיקת הסחוס. כדי לשמור על הברכיים לאורך זמן יש להאט את התהליכים הללו. כיצד? אתם מוזמנים לקרוא במאמר שלפניכם.

פעילות גופנית מותאמת

פעילות גופנית מותאמת מסייעת משמעותית לשמירה על הברך בכך שהיא שומרת על הסחוס ומחזקת את השרירים. בכך היא מפחיתה תהליכים דלקתיים בברך ומשפרת את יציבותה. לשיפור יציבות מפרק הברך מומלץ גם לשים מגן ברך, בעיקר כשיש בו רגישות, כדי להעניק לברך תמיכה ולהפחית תזוזה.

את האימון חשוב לעשות נכון ועם נעלים נוחות ובעת הצורך גם מגן ברך.  נעלים ניטרליות, שאינן משנות את  מנח קשת הרגל הן נעליים טובות ומתאימות לאימון. תמיכה מיותרת בקשת מפחיתה את היכולת של כף הרגל לבלום כוחות שפועלים על הגוף בזמן הליכה או ריצה וכתוצאה מכך מופעל עומס על הברך.

התאמת סוג האימון

הגורם המשמעותי ביותר לכאבים בברך זה היסטוריה של חבלות ופגיעות בה. מי שעסק במשך שנים רבות בספורט תחרותי, שחקני כדורגל למשל, הכולל ביצוע של תנועות חדות בברך, הסיכוי להופעת כאבים בכל אימון או פעילות גופנית, גדול יותר ובכל אימון מומלץ לשים מגן ברך.

לכן חשוב לקחת את זה בחשבון כשקובעים את סוג האימון. מי שסבל בעבר מטראומה בברך, משחקי כדור פחות מאימים לו ומומלץ שישים מגן ברך לשמירה על יציבותה. .

שמירה על משקל גוף תקין

ככל שמשקל הגוף נמוך יותר, כך פוחת העומס המופעל על הברכיים. מחקרים מראים כי הפחתה של קילו אחד ממשקל הגוף הביאה לירידה של 4 ק"ג בעומס המופעל על הברך בעת הליכה. ירידה של 5% ממשקל הגוף גרמה להפחתת הכאבים ב-50% וירידה של 10% משמקל הגוף, העלימה את כאבי הברכיים לחלוטין וכך גם שימוש עם מגן ברך.

במהלך האימון

לפני תחילת האימון רצוי לשפר את טווח התנועה של הקרסול נוקשות או הגבלת תנועה בקרסול משפיעה על תנועת הברך כאשר מבצעים פעולות שונות. לפני ביצע האימון מומלץ להניע מספר דקות את הקרסול ולשים מגן ברך.

לעמוד על מדרגה כשהעקבים באוויר ובצורה איטית לעלות על האצבעות ולרדת עם העקבים מתחת לגובה המדרגה.

למגני הברך לחצו כאן

עוד כתבות שיוכלו לעניין אותך...

דילוג לתוכן